tiistai 29. marraskuuta 2011

Tokokirjoja


Tänään surffailin netissä ja päädyin etsimään tottelevaisuuskoulutusta käsitteleviä kirjoja. Ensin päädyin Salme Mujusen sivuille ja lopulta löysin kirjastostakin hänen "Tie tottelevaisuusvalioksi" -kirjan (2007). Kävin sen tänään hakemassa kirjastosta ja perehdyn siihen pikimmiten..

Aiemmin hankin jo Piritta Pärssisen Tottelevaisuuskoulutuksen perusteet (2009). Pärssisen kirja on ollut hyvää luettavaa ja luettavaa siinä riittääkin, kun sivuja on 340.. Pärssisellä on kuitenkin hyvin positiivinen ote koulutukseen ja ohjaa hyvin koiraa palkitsemalla. Itsellään hänellä on sileäkarvaisia noutajia, joten tietyllä tavoin noutajan luonteenlaatu ja pehmeys huomioidaan myös koulutuksessa. Plussaa siitä, että opuksessa on hyvät värikuvat. Erittäin kattava teos koiran oppimisesta alkaen.

Netistä löysin myös seuraavat, mielenkiintoa herättävät teokset:

Niina ja Kenth Svartberg: Tavoitteena täysi kymppi (2011), palkitsemiseen perustuva tottelevaisuuskoulutus. Niina Svartberg on myös perehtynyt henkiseen valmennukseen ja kirjoitanut kirjan Kilpailemisen taito (2007), joka kannattaa kyllä lukea, jos kärsii kilpailujännityksestä.. ;) Itse sain siitä opuksesta muutamia hyviä vinkkejä.


Susanna ja Juha Korri ovat myös kirjoittaneet toko-opuksen "Tavoitteena Huippukoira (2010), joka vaikuttaa myös varsin kiinnostavalta. Pitää varmastikkin lukea. Samoja asioita näissä varmasti kaikissa on, mutta myös uusia vinkkejä koulutukseen ja motivaatiota tekemiseen.. ;) Tässä oivia lahjavinkkejä koiraihmisille ja hieman harrastamaan "haksahtaneille".. ;) Lukemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti