maanantai 30. tammikuuta 2012

Tokokoulutus Musti&Mirri -areenalla 22.1. 20012

Hukka-Putki järjesti tokokoulutuksen, jossa valmentajina olivat tokon maajoukkue valmennusrenkaaseen kuuluvat Elina Niemi, Katri Buchtmann ja Satu Taskinen. Päivään kuului 2x 20min koirakon henkilökohtaista ohjausta kahdelta eri valmentajalta. Me Allin kanssa olimme aamupäivästä Satu Taskisen ohjauksessa, jossa opettelimme uudelleen liikkeestä seisomaan jääntiä ja kauko-ohjauksia. Iltapäivästä Elina Niemi antoi neuvoja takaosan käytön opettamiseen, sekä seuraamiseen.

En ryhdy tässä erikseen aukomaan ohjeita, sillä valmentajat neuvoivat todellakin kädestä pitäen ja varsinkin Sadun täytyi vääntää miulle muutamia asioita rautalangasta. Sanallinen ulosantini on sen verran huonoa, joten asioita olisi helpompi näyttää. Harmi ettei koulutuksesta ole videota, jonka voisi liittää blogiin. Minulta voi kuitenkin kysyä mitä ohjeita valmentajat antoivat, jos on ongelmia samoissa asioissa. Suurimmaksi osaksi ongelma on kuitenkin ohjaajassa ja esim. takaosan käyttöön Elina neuvoi paremmin tajuttavan ja ainakin Allille helpommin omaksuttavan tavan opetella käyttämään pyllyään käännöksissä.

Seurasin myös muiden koirakoiden valmennusta ja Katri neuvoi kaveriani ongelmissa voi- ja evl kaukoissa, kun koiran pitää mennä seisomisesta maahan jne. Silloin ei kannata käyttää mitään esteitä koiran liikkumisen estämiseksi, kuten monet tekee, laittamalla esim laudan koiran tassujen eteen. Tällöin koira ei varsinaisesti opi liikettä, vaan tekee todennäköisesti väärän liikeradan ja liikuttaa tassujaan, kun lauta otetaan pois. Näin kävi esim. kaverini koiralla, jolloin huomattiin, ettei koira osaakkaan liikeratoja. Onneen ei ole oikotietä, vaan oikea liikerata opetetaan esim. namin kanssa ohjaamalla "jumpauttamalla" koiraa.  Tällöin ohjaaja on aivan koiran vieressä ja rauhallisesti ohjaamalla opetetan koiralle kaukokäskyn liikerata. Tätä on syytä tehdä lyhyissä pätkissä, jotta mielenkiinto ja kärsivällisyys säilyy.

Kaikenkaikkiaan päivä oli antoisa, vaikka aluksi tunsinkin paineita siitä miten saan 20 minuuttia täyteen. Tykkäsin varsinkin Satu Taskisen tavasta neuvoa ja ohjata, ja aion mennä koulutukseen toisenkin kerran. Voi kun saisi hankittua siihen mennessä sen videokameran, niin voisi videoida ohjauksen.. Mielelläni pistän neuvot ja vinkit jakoon, jos jollakulla samanlaisia ogelmia ilmenee.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti