keskiviikko 22. elokuuta 2012

"Syökää lihaa, raakaa lihaa!"

Pari päivää olen tässä miettinyt vain lähinnä lihoja ja luita ja niiden suhdetta toisiinsa.. Aloittelen nimittäin Sylville raakaruokintaa, eli barffausta.. Olin lukenut barffauksesta jo aiemmin ja mielessä ollut, mutta tähänastinen este ruokinnan aloittamiseen on ollut se, ettei meidän pieneen pakastimeen ole mahtunu yhtään jauhelihapakkausta enempää. Viime viikolla sain sitten ahaa-elämyksen ja keksin paikan toiselle pakastimelle. Tuumasta toimeen ja perjantaina meillä oli jo kaksi pakastinta ja näin entinen pikkupakastin jäi koirien ruoka- ja riistapakastimeksi!

Maanantaina kävin jo sitten shoppailemassa eläinruokatehdas Lemmikillä (Oscarina myös tunnettu..), sekä Mustilla ja mirrillä. Lemmikiltä sain myös hyviä neuvoja barffauksen aloittamiseen ja kuinka lasken lihojen ja luiden määrän suhteessa koiran painoon. No, eihän se mitään avaruustiedettä ole, netistä löytyy paljon tietoa ja aina kannattaa myös kavereilta kysyä. Tiina antoikin meille hyviä ohjeita ja vinkin hyvään perusteokseen.

Sylvillä olen siirtymässä raakaruokintaa nyt vähitellen. Monet vaihtavat barffiin kertaheitolla, mut Sylvi on aina ollut melko herkkämahainen, joten jätän nappulat pois vähitellen. Sylvi on saannut nappuloiden seassa jo aiemmin jauhelihoja ja mahaa ja ne aika hyvin sietänyt. Luista ja rustoista pakki on mennyt herkästi kuralle. Sylvi on saanut nyt possujauhelihaa ja hieman kasvista sekaan. Eilen sai myös pari kanan siipeä ja iltaruolla taas jauhelihaa ja pienesti nappulaa. Toistaiseksi kaikki hyvin. Olen päivittäin vielä antanut Inupekt-maitohappobakteeri valmistetta, mitä voi koiralle syöttää kuurina tai vaikka jatkuvasti. Siirtymisen meinasin tehdä possulla ja kalkkunan siivillä. Kun sit sietää ne , niin pikkuhiljaa jotain muitakin lihoja sekaan. Yksi eläinlaji kerrallaan.

Eilen käytin Sylvin myös puntarilta, oli päässyt taas hieman kesäkiloja kertymään.. Sylvi painoi 34,1kg. Toiveissa on, että läski muuttuisi barffauksen myötä lihakseksi ja Sylvikin sitä myötä hieman aktiivisempaan suuntaan. Raportoin täällä tilanteen edistymisestä!

Linkkejä:
http://www.elainruoka.com/
http://www.mustijamirri.fi/tuotteet/koirat/koiran-ruokinta/pakasteruoat/113/
http://www.musch.fi/musch-barffaus
http://www.amaris.fi/Koiran-luonnollinen-ruokinta---kirja.php

2 kommenttia:

  1. Hei Sylvi,
    perustetaanko oma laihdutusryhmä? Punnitaan kerran viikossa ja jaellaan hyviä laihdutusvinkkejä. Olisi kerrankin jotain, mihin ei noita Alli- ja Naava-kakaroita huolittaisi mukaan :-).
    Terveisin Juuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mikä ettei.. ;) Meinasin nyt alkuun, et punnitsen Sylvin joka toinen viikko, että nään samalla suuntaa ruoka-annoksen koolle. Raportoin sit täällä, miten menee.. ;) Toistaiseksi barffaus on alkanut ihan hyvin. :)

      Poista